INTERVIEW: Haester (B) – In Haester hebben wij elkaar allemaal gevonden.

Haester is een nieuwe Belgische band die met ex-leden van Aborted, Death Before Disco, Customs, Scarrots, Nemea, Dedicted en Horses On Fire best wel wat metalen potten aan het breken is. Hun eerste Wapenfeit ‘All Anchors No Sails’ is uit via het Belgische label Dunk!Records en brengt een donkere en intense gelaagdheid ten gehore die menig (post)hardcore en (post)metal fan zal kunnen bekoren.

Bezielers achter de band zijn gitarist Wannes Kerckhove en zanger Maarten Levecque. “Wannes en mezelf waren met wat nummers bezig, nummers waar wij 100% voor wilden gaan. We wilden mensen zoeken die deze nummers konden brengen en gaandeweg zijn wij gekomen tot onze huidige line-up met Thijs Decloedt ex-aborted op gitaar, Ace Zec ex-Death Before Disco op drum en Joan Govaerts ex-Customs op bas. Opeens hadden wij een groep mensen die onze nummers konden brengen zoals wij het voor ogen hadden. Wij zijn allemaal muziekliefhebbers die muziek willen brengen waar wij in geloven. Het is een hele toffe samenwerking”, verklaren Maarten en Wannes het ontstaan van de band.

Haester brengt donkere en intense muziek met de nodige aandacht voor melodie en sfeer waardoor je er een zekere gelaagdheid in kan horen. De wisselende zangstijl van Maarten waarbij de hoge screams naar Black Metal neigen, de gastbijdragen van Stefanie Mannaerts (Brutus, Rumours), Brent Vanneste (Steak Number Eight) en Sven de Caluwé (Aborted) op het debuut ‘All Anchors No Sails’ verstreken dit alles zeker. “Maarten en ik komen uit een hardcore achtergrond, bands als Converge inspireren onze muziek maar ook het oude ISIS, Omega Massif, Pantera, …. Onze hardcore achtergrond vormt samen met de postmetal een unieke combinatie bij Haester. De verschillende muzikale achtergronden van de bandleden hoor je in onze muziek”, licht Wannes toe. “Wij hebben voor onszelf de laat hoog gelegd en Ace heeft er zeker voor gezorgd dat alles naar een hoger niveau getild is. Hij is een perfectionist en dat helpt. Ook droomden wij van bepaalde gastbijdragen op onze plaat en wanneer die personen dan toezeggen dan denk je toch dat je met iets goeds bezig bent”, vult Maarten aan.

All Anchors No Sails’ is een plaat waar je volledig doorheen moet om een goed beeld van de band te krijgen. “Dat is tegelijker tijd onze kracht en onze zwakte”, zegt Maarten. “Ik vind dat wij een hele goede plaat gemaakt hebben. Als je één nummer luistert ben je inderdaad misschien niet helemaal mee en dat is onze zwakte. Ik wil niet arrogant klinken maar ik geloof echt in die plaat, de band en de dingen die wij doen. Ik heb ook het gevoel dat het overkomt bij het publiek en dat is voor mij het belangrijkste op het einde van de rit. Als de mensen het tof vinden zijn wij tevreden. Het enige wat wij vragen is dat men ons die kans geeft, de kans om te spelen en ons te bewijzen zoals vandaag op Groezrock,” zegt Maarten.

De donkere sound, de intensheid, de melodie en de gebruikte samples dragen allemaal bij tot sfeer van Haester. Alles lijkt gewoon te kloppen. “Het gebruiken van samples stond van in het begin vast. Wij houden van de dynamiek tussen luid en stil en wilden hier heel hard op inspelen door gebruik te maken van samples. Ook live zorgt het voor een andere manier van spelen … het creëert een zekere rustpauze,” zegt Wannes. “Wannes is vals bescheiden. Hij heeft heel de plaat geschreven en al de samples uitgezocht. Wannes weet heel goed wat er bij een nummer hoort qua sfeer, wat een nummer een extra laag kan geven en wat niet. Daar kruipt heel veel werk in. Er is over nagedacht en alles past perfect,” vult Maarten aan.

‘All Anchorts No Sails’ is uit via het Belgische Dunk!Records, het eerste label dat reageerde toen Haester hun opnames naar een aantal potentiële labels verstuurde. Door het wederzijdse geloof in elkaar was de samenwerking snel geklonken.

FACEBOOK: https://nl-nl.facebook.com/haesterband/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s